Επικεφαλίδα
Δωρεάν φοίτηση
022861
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
56
61
369
22294
820
1029
22861

Your IP: 10.2.34.21
2018-06-23 05:59
Ιούνιος 2018
ΔΤΤΠΠΣΚ
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Διαδικασία πρόσληψης εκπαιδευτών

Για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Δημοσίων Ι.Ε.Κ. είναι δυνατή η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου. Η πρόσληψη του προσωπικού αυτού γίνεται από σχετικούς πίνακες που συντάσσονται κατά Δ.Ι.Ε.Κ. για κάθε εξάμηνο κατάρτισης. Η σύνταξη των πινάκων αυτών ολοκληρώνεται πριν την έναρξη των μαθημάτων κάθε εξαμήνου και ισχύουν για το επόμενο εξάμηνο κατάρτισης.

Κατά την επιλογή συνεκτιμώνται :

1. Σπουδές ? επιμόρφωση :

(α) Πτυχίο, μεταπτυχιακό, διδακτορικό σχετικό με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων, βεβαίωση σπουδών για εμπειροτέχνες.

(β) Μεταπτυχιακό, διδακτορικό στην Επαγγελματική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

(γ) Επιμόρφωση σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων και την Επαγγελματική Κατάρτιση ή την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

2. Διδακτική Εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων.

3. Εργασιακή εμπειρία σχετική με το αντικείμενο των προκηρυσσομένων ειδικοτήτων.

4. ?Αλλα προσόντα (ξένες γλώσσες, γνώσεις χειρισμού Η/Υ).

5. Κοινωνικά κριτήρια (Ανεργία, Πολυτεκνία ή Μονογονεϊκή Οικογένεια, ΑμΕΑ).

 

Πατήστε εδώ για να δείτε τον πίνακα μοριοδότησης των υποψηφίων εκπαιδευτών

Κατάρτιση

Το εξάμηνο κατάρτισης διαρκεί 15 εβδομάδες σύμφωνα με τον νέο κανονισμό κατάρτισης και οι ώρες μαθημάτων που χάνονται είτε λόγω δικαιολογημένης απουσίας του εκπαιδευτή είτε λόγω εθνικών επετείων και αργιών αναπληρώνονται.

Κατά την 8η και 9η εβδομάδα κατάρτισης διενεργούνται εξετάσεις προόδου οι οποίες διαρκούν από 1 έως 2 ώρες, ανάλογα με τις εβδομαδιαίες ώρες και τις ανάγκες του μαθήματος και στις οποίες οι καταρτιζόμενοι εξετάζονται στην ύλη την οποία έχουν διδαχθεί μέχρι και την 7η εβδομάδα. Το πρόγραμμα των εξετάσεων ακολουθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα μαθημάτων.

Μετά το τέλος των εβδομάδων κατάρτισης ακολουθούν οι τελικές εξετάσεις του εξαμήνου (διαρκούν περίπου 2 εβδομάδες) κατά τις οποίες δεν πραγματοποιούνται άλλα μαθήματα και οι καταρτιζόμενοι εξετάζονται στο σύνολο της ύλης που έχουν διδαχθεί.

Ο τελικός βαθμός του μαθήματος προκύπτει κατά 40% από το βαθμό προόδου και κατά 60% από το βαθμό της τελικής εξέτασης (στα τμήματα που λειτουργούν με τον προηγούμενο κανονισμό κατάρτισης ο τελικός βαθμός προκύπτει από το μέσο όρο των βαθμών προόδου και τελικών εξετάσεων). Στα μικτά μαθήματα ο βαθμός θεωρίας και εργαστηρίου συμψηφίζονται.

Εξετάσεις Προόδου και Τελικές εξετάσεις

Κατά τις περιόδους των εξετάσεων προόδου και των τελικών εξετάσεων καταρτίζεται πρόγραμμα το οποίο ανακοινώνεται σε εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους μία εβδομάδα νωρίτερα. Οι εκπαιδευτές συμπληρώνουν τα θέματα των εξετάσεων στο ειδικό έντυπο που προμηθεύονται από τη Γραμματεία του Δ.Ι.Ε.Κ. και το προσκομίζουν στη Γραμματεία υπογεγραμμένο τουλάχιστον μία ημέρα πριν τις εξετάσεις, προκειμένου να ελεγχθούν και να υπογραφούν από τη Διεύθυνση και να ετοιμαστεί ο φάκελος των εξετάσεων.

Την ημέρα των εξετάσεων οι εκπαιδευτές παραλαμβάνουν το φάκελο των εξετάσεων από τη Γραμματεία πριν από την ώρα της εξέτασης. Μετά το τέλος της εξέτασης προσκομίζουν το φάκελο στη Γραμματεία, σφραγίζεται και παραδίδεται στον εκπαιδευτή προκειμένου να διορθώσει και να βαθμολογήσει τα γραπτά. Εντός τριών εργάσιμων ημερών ο εκπαιδευτής επιστρέφει το φάκελο στη Γραμματεία με την κατάσταση βαθμολογίας συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη με μπλε ή μαύρο στυλό.

Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται με άριστα το 10 και δε χρησιμοποιούνται δεκαδικά ψηφία.

Ειδικότερα για τις εξετάσεις προόδου διευκρινίζεται ότι, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό κατάρτισης είναι δυνατόν η εξέταση προόδου έως και δύο μαθημάτων του εξαμήνου να αντικατασταθεί από ομαδικές ή ατομικές εργασίες, των οποίων τα θέματα ορίζονται από τον εκπαιδευτή και η σχετική θεματολογία ορίζεται από τον Οδηγό σπουδών ή και από τον εκπαιδευτή. Σε περίπτωση που υπάρχει πρόθεση για την ανάθεση εργασιών με σκοπό την αντικατάσταση της εξέτασης προόδου θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά η Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ..

Προσέλευση εκπαιδευτών

Οι εκπαιδευτές οφείλουν να προσέρχονται στο χώρο του Δ.Ι.Ε.Κ. τουλάχιστον 5? πριν την έναρξη της διδακτικής ώρας, έτσι ώστε να τηρείται με συνέπεια το ωρολόγιο πρόγραμμα, να σημειώνουν σταυρό στο πλαίσιο που αντιστοιχεί στην ημέρα και ώρα μαθήματος που πρόκειται να πραγματοποιήσουν, να παραλαμβάνουν το φάκελο του τμήματος από τη γραμματεία και στη συνέχεια να προσέρχονται στην αίθουσα διδασκαλίας. Εντός 5? από την έναρξη του μαθήματος θα πρέπει να συμπληρώνεται το απουσιολόγιο του τμήματος και με το πέρας κάθε ώρας να σημειώνεται το σύνολο των απόντων και να υπογράφει ο εκπαιδευτής. Μετά τη λήξη της διδακτικής ώρας θα πρέπει να συμπληρώνεται η διδαχθείσα ύλη στο βιβλίο ύλης που περιλαμβάνεται στο φάκελο του τμήματος. Κατά την ώρα των μαθημάτων, τόσο των θεωρητικών όσο και των εργαστηριακών, δεν επιτρέπεται η κατανάλωση τροφίμων, καφέδων και αναψυκτικών. Το ωράριο διδασκαλίας καθώς και τα διαλείμματα θα τηρούνται απαρέγκλιτα, με ευθύνη των εκπαιδευτών. Η συμπλήρωση του απουσιολογίου είναι ευθύνη των εκπαιδευτών. Διορθώσεις και διαγραφές απουσιών δεν επιτρέπονται, ενώ σε κάθε περίπτωση ενημερώνεται η Διοίκηση του Δ.Ι.Ε.Κ..

Προγραμματισμός ύλης

Εντός μίας εβδομάδας από την έναρξη των μαθημάτων θα πρέπει να προσκομίζεται στη γραμματεία ο προγραμματισμός ύλης του εξαμήνου. Η ύλη καταγράφεται ανά εβδομάδα μαθημάτων και θα πρέπει στην καταγραφή να υπολογίζεται το σύνολο των εβδομαδιαίων ωρών. Το έντυπο θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένο από τον εκπαιδευτή και να θεωρηθεί από τη Διεύθυνση του Δ.Ι.Ε.Κ..

Πιστοποίηση

Εκτός από τις σημειώσεις που αφορούν στην εβδομαδιαία ύλη των μαθημάτων, στο τέλος του εξαμήνου θα πρέπει κάθε εκπαιδευτής να συμπεριλάβει στις σημειώσεις του ένα αρχείο με τις ερωτήσεις πιστοποίησης και τις αντίστοιχες απαντήσεις που αφορούν στο μάθημά του. Στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (εξετάσεις πιστοποίησης Ι.Ε.Κ.) είναι διαθέσιμοι οι κανονισμοί κατάρτισης όλων των ειδικοτήτων όπου περιλαμβάνονται οι ερωτήσεις πιστοποίησης.

Σημειώσεις

Οι σημειώσεις του μαθήματος που προορίζονται για τους καταρτιζόμενους θα πρέπει να είναι σε ηλεκτρονική μορφή (έγγραφα, word, excel, PowerPoint ή pdf), και να καταχωρούνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης Open eClass στο φάκελο του αντίστοιχου μαθήματος.

Πιστοποίηση

Οι εκπαιδευτές των Δ.Ι.Ε.Κ. μπορούν να λάβουν μέρος στη διαδικασία εξετάσεων Πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων της μη Τυπικής Εκπαίδευσης.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο του Εθνικού Οργανισμού Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Περισσότερα Άρθρα...
Έντυπα εκπαιδευτών