Επικεφαλίδα
Δωρεάν φοίτηση
530074
Today
Yesterday
This Week
Last Week
This Month
Last Month
All days
345
257
4935
520588
13364
9908
530074

Your IP: 44.210.99.209
2024-04-25 14:04
Απρίλιος 2024
ΔΤΤΠΠΣΚ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Παρουσίαση της δράσης "Cuisinons en francais"

Στο ΔΙΕΚ Μουδανιών στις 10.5.22 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με στόχο την παρουσίαση της δράσης "Cuisinons en francais".
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στα πλαίσια του ετήσιου παγκόσμιου Εορτασμού της Γαλλοφωνίας, το μήνα Μάρτιο που έχει θεσπιστεί ως ο μήνας της γαλλοφωνίας.
Συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Ν.Μουδανιών από τα Τμήματα Τεχνικός Αρτοποιός -Ζαχαροπλαστικής και Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης -Αρχιμάγειρας (CHEF) στο πλαίσιο του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας. εμπνευσμένοι από Γαλλικές συνταγές δημιούργησαν τις δικές τους και τις παρουσίασαν στα γαλλικά σε ολιγόλεπτα βίντεο. https://fb.watch/cXkfXpMH8p/
Οι βιντεοσκοπήσεις των γαλλικών συνταγών με τα ονόματα των εκπαιδευόμενων και των εκπαιδευτών δημοσιεύτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (Α.P.L.F. – D.U.), των συνεργαζόμενων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.).
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι διοργανωτές της δράσης:
-κα Danaé Ioakimidis, Yπεύθυνη συνεργασίας για τη Γαλλική γλώσσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης,
-κα Στέλλα Λεονάρδου , Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (A.P.L.F. – D.U.),
και η εκπαιδεύτρια του ΔΙΕΚ Ν.Μουδανιών και καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας, κα Ευδοκία Μαρανή, (Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας και Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου A.P.L.F. – D.U.).
Με την παρουσία τους στην εκδήλωση μας τίμησε η κα Μαριάννα Δουλγερίδου, Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κασσάνδρας , το οποίο και συμμετείχε στην ίδια δράση με τη συμπαράσταση των εκπαιδευτών του, αλλά και η κα. Carole Perretto, υπεύθυνη επιστημονικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης cperretto@ift.
Στο τέλος της εκδήλωσης στους συμμετέχοντες δόθηκε ένα βιβλιαράκι με όλες τις συνταγές της δράσης όπως δημιουργήθηκαν από τα συμμετέχοντα ΔΙΕΚ, ως αναμνηστικό δώρο της συμμετοχής τους.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, καταρτιζόμενους, εκπαιδευτές και διοργανωτές για την πρωτοβουλία αυτής της δράσης, και κυρίως γι' αυτό το γαλλόφωνο γαστρονομικό ταξίδι!
Θα στεκόμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθειά σας για επιμόρφωση και εκπαίδευση.
Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.